Vrouwen en mode

Bij het woord mode komen er bij de meeste mensen beelden van vrouwen in stijlvolle kleding naar boven. Nu gaat mode over veel meer zaken dan alleen kleding voor vrouwen, maar dit is wel een segment van de mode waar de meeste aandacht aan besteed wordt.

Zijn vrouwen modebewuster dan mannen?

Er zijn uiteraard altijd uitzonderingen op de regel, maar over het algemeen zijn vrouwen modebewuster dan mannen. Wanneer je naar de functie van mode kijkt, is dit ook niet erg vreemd. Door middel van kleding straal je uit bij welke groep je hoort. Het geeft een gevoel van verbondenheid en het bevestigt je identiteit. Vrouwen zijn over het algemeen meer op sociale contacten gericht dan mannen. Dit kan ook invloed hebben op hun kleding en het belang wat ze daaraan hechten.

Voor elke gelegenheid zijn er ontzettend veel keuzes in vrouwenkleding. Wil je er op een feestje sexy en vrouwelijk uitzien dan zal het nog moeilijk zijn om te kiezen uit alle beschikbare jurken die er voor dit doel zijn. Er zijn zoveel mooie ontwerpen waarmee je op zult vallen.

Voor vrouwen die carrière maken is er een hele collectie zakelijke vrouwenkleding. Als er een vrouw in een mantelpakje op straat loopt, weet iedereen direct dat het hier om een zakenvrouw gaat.

Het onderscheid in mode begint eigenlijk al heel jong. Jongetjes worden vooral in stoere kleding gestoken met niet te opvallende en felle kleuren. Bij meisjes is het juist vaak kleding met felle kleuren die in het oog springen.

In de puberteit zie je vooral bij de meisjes gelijk aan de kleding tot welke doelgroep ze horen. De stoere meisjes dragen op de middelbare school andere kleding dan de meer meisjesachtige meisjes. Een meisje kan best jongenskleding dragen. Andersom zal dit nauwelijks gebeuren. De mode is erg aan verandering onderhevig, maar de afgelopen jaren zie je duidelijk dat voor meisjes eigenlijk alles kan. Er is zo’n ruime ruim aanbod dat het voor sommigen mensen een hele ontdekkingsreis is om een eigen stijl te vinden.

Door al deze variatie aan mogelijkheden is het beroep van modeontwerper een erg creatief beroep geworden. Er zijn behoorlijk wat beroemde mannelijke modeontwerpers die sexy en elegante vrouwenkleding hebben ontworpen. Vrouwelijke modeontwerpsters lijken meer nadruk te leggen op het feit of de kleding ook goed aanvoelt. Als modeontwerper kun je een eigen kledingstijl ontwerpen. Met het aanbod op dit moment is het een grote uitdaging om iets unieks te verzinnen. In de vrouwenkleding is het ook een trend om oude stijlen weer nieuw leven in te blazen.

Theme: Elation by Kaira.
Cape Town, South Africa
elation