De woontrends voor 2022

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends, en dat geldt ook voor het wooninterieur. Wie denkt dat het begrip fashion enkel kleding behelst heeft het mis, want ook de woninginrichting is onderhevig aan modetrends. Voor het komende jaar hebben de stylisten een aantal verrassende home creaties in petto.

Zwart-wit is terug van weggeweest

We kunnen alvast verklappen dat de combinatie zwart-wit weer terugkomt. Neutrale kleuren als wit, beige, grijs en zwart zijn eigenlijk altijd favoriet, maar ook het gebruik van harde contrasten wint aan populariteit. Dat klinkt misschien wat saai maar dat is het zeker niet. Wit geeft een interieur altijd een frisse uitstraling en is uitstekend te combineren met allerlei andere tinten.

In 2022 lijkt wit een duidelijke voorkeur te hebben voor zijn tegenhanger zwart. Denk bijvoorbeeld aan mooie zachte witte vloerkleden die een verrassende combinatie weten te maken met een zwarte vloer, maar ook met een notenhouten of een pvc-visgraat vloer. Een wit vloerkleed heeft vaak een warme uitstraling, zeker als het een wollen vloerkleed betreft. De trendy viscose vloerkleden brengen sfeer in iedere ruimte. Bovendien zorgt een licht gekleurd vloerkleed altijd voor een ruimtelijk effect.

Kleuren en materialen

Trends als Retro en Urban style lijken het modebeeld van 2022 te bepalen. Hierbij wordt niet enkel gebruikgemaakt van het kleurcontrast zwart-wit, ook de kleuren blauw, okergeel en terra kunnen zomaar voorbijkomen. Voorts stralen de meubels een bijzondere sfeer uit, omdat er veel gewerkt wordt met notenhout, velours en glas. Er is een voorkeur voor ruige materialen zoals beton of staal, maar ook voor tuigleer.

Accessoires en vormen

Wat betreft de woonaccessoires ligt het accent op kunst in allerlei vormen. Dit kan bijvoorbeeld een neon-lichtbak zijn, maar een interieur kan ook verfraaid worden met graffiti of grafische elementen. Wat de belijning aangaat kunnen we alle kanten op: de lijnen mogen zacht en rond zijn, maar grafisch en strak past ook prima bij deze stijl.

Eigen stijl

Eigenlijk is het met een interieur hetzelfde als met kleding: hoewel er ieder jaar weer nieuwe trends, zijn gaat het er vooral om dat jij je er prettig bij voelt. Als de stylisten met idee├źn komen waar jij niets in ziet, kies dan voor een eigen stijl. Tenslotte moet je woning een plek zijn waar jij je thuisvoelt.

Theme: Elation by Kaira.
Cape Town, South Africa
elation