Dit doet een CRM voor modewinkels

Door de coronacrisis gaat het de modesector niet bepaald voor de wind. Om competitief te blijven en een goede omzet te halen zijn een efficiënte bedrijfsvoering, gerichte marketing en een solide klantrelatiebeheer allesbepalend.

Op alle drie deze gebieden kan moderne CRM-software een uitkomst zijn. Bedrijven zoals lime-technologies.nl leveren CRM-systemen die op de retail zijn afgestemd en kant-en-klare oplossingen bieden voor workflow, conversie, reclame en klantcontacten. Dit zijn de belangrijke punten waarop een CRM meerwaarde aan een modebedrijf toevoegt.

Overzichten van contacten en betere klantenbinding

De belangrijkste functie van een CRM is om elk klantcontact tot in de finesses vast te leggen. Daardoor wordt het mogelijk om direct alle interessante data, zoals de klantgeschiedenis, favoriete kledingstukken en accessoires, gewenste communicatiekanalen en eerdere contactmomenten te bekijken. Beter nog, door in te spelen op deze uitgebreide gegevens kunnen medewerkers sterke persoonlijke service leveren, waardoor het makkelijker wordt om te investeren in het vertrouwen van de andere partij en dus in de langetermijnrelatie.

Analyse van marketingcampagnes

Een CRM kan de marketing van een modebedrijf naar nieuwe niveaus tillen. Alle data rondom marketingtrajecten wordt automatisch door de software geanalyseerd en de resultaten worden helder en overzichtelijk gepresenteerd. Daarmee kan worden bepaald welke marketinguitingen efficiënt zijn, welke modetrends populair zijn, bij welke doelgroepen de kansen liggen en op welke kanalen de reclames het meest gezien worden.

Apps voor customized kleding

Een favoriete nieuwe feature van online modewinkels is een app waarmee klanten hun eigen kledingstuk tot in de details kunnen samenstellen. Denk aan een trenchcoat waarbij het materiaal, de pasvorm, de kleur en de afwerking kan worden gekozen. CRM-systemen bieden apps voor dit doel waarbij alle mogelijkheden van de modeketen geconfigureerd kunnen worden.

Automatisering van e-mail en service

Deze software kan alle contacten met de klant automatiseren. Dat geldt voor de nieuwsbrieven, maar ook voor opvolgmails na een aankoop, facturering, verzoeken om een recensie te plaatsen en alle andere digitale communicatie. Ook kan het CRM gebruikt worden voor servicedoeleinden via andere kanalen, zodat klanten op tijd worden gebeld met een ondersteuningsaanbod of de nieuwe damesmodefolder in de bus krijgen.

Databank voor belangrijke documenten

Een CRM is ook een perfect systeem om alle templates, documenten, planningen, productgegevens, modefoto’s en contracten centraal te plaatsen, zodat elke medewerker ze kan vinden en gebruiken. Doordat deze documenten beter bereikbaar en netjes geordend zijn, wordt de workflow binnen alle afdelingen van het modebedrijf efficiënter.

Theme: Elation by Kaira.
Cape Town, South Africa
elation