Discreet gekleed in een elegante hijab

Vrouwen die een hijab dragen zijn allang geen zeldzaamheid meer in de Westerse wereld. Vroeger werd de islamitische hoofddoek in feite alleen maar door vrouwen in de landen van het Midden-Oosten en in andere islamitische landen, zoals Pakistan en Maleisiƫ, gedragen en was het kledingstuk min of meer een lokaal fenomeen. Sinds de komst van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders en hun families halverwege de 20e eeuw en de grote immigrantenstroom vanuit islamitische landen in de decennia daarna, is de hijab ook in de meeste Europese landen een alom bekend verschijnsel geworden.

Religieuze identiteit

Hoewel het niet verplicht is voor moslima’s om een hijab te dragen, wordt het over het algemeen wel als wenselijk beschouwd. Een moslima is echter te allen tijde vrij om zelf de keuze te maken. Het is helaas een wijdverbreide misvatting dat de islamitische hoofddoek symbool zou staan voor vrouwenonderdrukking. Deze vooronderstelling heeft niets te maken met de religieuze beleving, welke voor vele moslima’s juist de aanleiding is om een hijab te dragen. De meeste moslima’s kiezen namelijk uit vrije wil voor een hoofddoek: de hijab versterkt hun islamitische identiteit en geeft hen bovendien zelfvertrouwen en rust.

Discrete mode

Vrouwen die een hijab dragen willen er uiteraard ook modieus uitzien. Het aanbod van hoofddoeken is tegenwoordig zeer groot: er zijn talrijke modewinkels, waaronder webwinkels, die gespecialiseerd zijn in de verkoop van discrete kleding voor moslimvrouwen die ervoor kiezen bescheiden gekleed te gaan. Met het dragen van een fraaie hijab laten moslima’s zien dat discretie en elegantie goed samengaan!

Theme: Elation by Kaira.
Cape Town, South Africa
elation