Stijlvolle abaya’s

Een abaya is een lange jurk die zowel de romp als de armen en de benen bedekt. In sommige islamitische landen zijn vrouwen verplicht om een abaya te dragen. Zo was de traditionele zwarte abaya tot voor kort verplicht in het streng islamitische Saoedi-ArabiĆ«, maar daar schijnen de regels inmiddels wat minder streng te zijn geworden: moslimvrouwen hoeven niet langer gekleed in een zwart gewaad over straat te gaan, ze mogen inmiddels ook een groene, gele of rode abaya dragen – of helemaal geen, mits ze op een andere manier discreet gekleed gaan.

Zwierig

Een abaya kan er heel vormloos uitzien, maar dat hoeft niet. Er zijn bijvoorbeeld ook abaya’s te verkrijgen met ruches, wat de islamitische jurk een stuk zwieriger maakt. Ook worden abaya’s vaak versierd met prachtig borduurwerk of kant. Kortom, ook discrete mode kan heel mooi zijn!

Combineren

Omdat een abaya het hoofd van de moslima onbedekt laat, wordt de lange jurk in de meeste gevallen gecombineerd met een elegante hijab. Zowel abaya’s als hijabs zijn tegenwoordig in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. Dat betekent dat er eindeloos gecombineerd kan worden. Een fraaie islamitische outfit benadrukt vrouwelijkheid op een ingetogen manier.

Theme: Elation by Kaira.
Cape Town, South Africa
elation